Ungdom er en ressurs – dyktige ungdommer på feriearbeid hos Elpro

I dag bruker færre unge feriene til å jobbe enn tidligere, men Snorre Husby (17) og Isak Haugen (17) er blant flere ungdommer som ønsker å prioritere arbeid nå i høstferien. De går begge på linjen Elenergi på Johan Bojer VGS avdeling Rissa.

— I Elpro ønsker vi å skape gode arbeidsopplevelser for ungdom, og dette er en vinn-vinn-situasjon for oss, sier prosjektsjef Gunn Anita Engvik.

 — Vi får god hjelp til å ferdigstille prosjektet vårt, og i tillegg skaper vi en relasjon til ungdommer som kan være aktuelle for fast jobb her hos oss senere. For ungdommene betyr det ikke bare at de tjener noen kroner, men de skaffer seg også verdifull arbeidserfaring – særlig med tanke på at dette er spesielt komplekse prosjekter som det ikke finnes mange av i Trøndelag, fortsetter Engvik.

Fra venstre: Isak Haugen, Snorre Husby og Rune Bromstad.

På spørsmål om hva de skal bruke pengene på, sier Snorre at han skal spare til bil, mens Isak og Rune trenger penger til førerkort.

— Veldig variert jobb gjør at vi ikke går lei, og det er mange flinke folk å spørre hvis vi lurer på noe. Det er en stor båt og mange spennende arbeidsoppgaver som skal gjøres, sier Snorre.

Elpro Electro AS på Kvithyll har 4 ungdommer til å hjelpe til med ulike arbeidsoppgaver om bord i Bygg 93 som ligger ved kaia. I tillegg til Isak og Snorre, jobber Rune Bromstad og Knut Egil Mælan om bord. Montasje av lys, klokker og TV på 146 lugarer er blant arbeidsoppgavene de utfører.

Bygg 93 ved kaia på Kvithyll

Fartøyet er 186 meter langt og skal brukes til frakt av passasjerer, biler og lastebiler nede i Europa. Det er 568 lugarer om bord og mange fine restauranter og kaféer.

Hvem som skal drifte fartøyet er foreløpig ukjent.