Leangen Stasjon

Oppdragsgiver:

Bane NOR

Totalentreprenør:

Teknobygg

Nye Leangen Stasjon i Trondheim åpnet i august 2019 og erstatter den 150 år gamle, litt mer bortgjemte stasjonen på Leangen. Trapp- og heishuset på det moderne stasjonsbygget er oppført i stål og glasskonstruksjon – og hele bygningen er smykket med delikat belysning. Vi har installert kommunikasjonssystemer og mengder av belysning, i tillegg til selve strømforsyningen til drift av alt det elektriske.

Utformingen av belysningen gir stasjonen et helt spesielt særpreg – hvor LED-lys er blitt valgt til både opp- og nedbelysning. Jording, brannvarslingssystemer og IKT-nett har også vært en stor del av leveransen. Vi har utviklet og installert egne løsninger tilpasset jernbanen og de spesifikke krav som medfølger slike stasjonsbygg. Tavlene som benyttes til strømfordelingen på bygget er produsert av oss i Elpro Solutions, på Agdenes. Vi har også sørget for fiberkommunikasjon mellom teknisk rom, monitorer, rele-hus og gruppeskap for sporveksler. I tillegg har vi montert kameraovervåking kablet for full dekning av hele stasjonsområdet.

Fire Elpro-ansatte har arbeidet på det nye bygget i omtrent tre måneder, frem til ferdigstillelse i august 2019. Elpro er stolte av å ha bidratt i arbeidet med den nye stasjonen, som sees på som et viktig nytt tilskudd til samferdselen i Trondheim.